Denver-Canon City

 18 sept Brussel - Denver .

Aangekomen met het vliegtuig in Denver Parkview Inn Motel

19 sept. Denver - Canon City. 210km.

De eerste stop was in Calorado springs (Seven Falls.)
De auto werd op een voorziene parking geplaatst en daar werden we opgepikt met een shuttle bus tot aan het park.

The Seven Falls zijn een serie van zeven cascades die trapsgewijs naar beneden storten.
De totale hoogte is 55 m. en om er te geraken zijn er 224 trappen, van de basis tot de top te beklimmen.

Colorado Springs .

Park Seven Falls .

Seven Falls Shop .

Platform overlook.

Seven Falls

https://youtu.be/rMxKSfUbc6o.

https://youtu.be/rMxKSfUbc6o.

https://youtu.be/wfa7qfew2ZA.

Op het laatste , toen wij op het platform stonden , wisselde ik mijn handtas van schouder, het was eerder een zwaai, daardoor sloeg het fototoestel uit zijn hand en was de lens geraakt. De eerste dag !! Ik voelde mij schuldig, we reizen om foto’s te maken , foto’s zijn een souvenier. p antwoordde ‘ waar gaan wij een nieuw toestel vinden?’ ‘Ik wil het toestel betalen’  We gingen diezelfde dag nog naar het museum Colorado State Penitentiary, daarna naar Royal Gorge Bridge, en de volgende dag naar Santa Fe.

In Canon City was ons volgende hotel.

Ik deed mijn stoute schoenen aan en vroeg de uitbaatser of zei ons kon helpen, en dat kon ze. Ze stuurden ons naar walmarkt (ik bleef in de auto zitten en wachtte bang af).

Even later kwam p naar buiten met een nieuw toestel. We waren gered. Er was echter nog één probleem, de batterij moest 1 dag opladen.

Met het oude toestel probeerde P , zo goed als mogelijk de lens te richten, maar de foto’s waren merkbaar flou.

Pas in Grand Canyon konden wet toestel gebruiken, en met het uur erbij is het voor mij nog gemakkelijker de foto’s  op de juiste plaats te plakken.

Het Museum Colorado State Penitentiary is een gevangenis in Canon City dat op 18 juni 1988 werd ingehuldigd. In de jaren van 1850 tot 1900 werden er vrouwen en mannen die zware misdrijven hadden begaan er opgesloten.

Alferd packer.

https://youtu.be/p9alV_iD_Kw.

https://youtu.be/KdLrBHOO3-Q.

https://youtu.be/XFgHNTboezc.

Een misdadiger, Alfred Packer, trok mijn aandacht. Alferd Packer (Pennsylvania 21 januari 1842– Deer Creek, Colorado, 23 april 1907), was een Amerikaanse oud-militair en berggids, voerde eind 1873 een jachtpartij aan, op basis van deelgenootschap van de opbrengst. Het gezelschap kwam echter in een sneeuwstorm terecht en moest drie maanden overwinteren. Vanwege het voedselgebrek hield Packer zich in leven met het consumeren van zijn gezelschap (kannibalisme). In de lente keerde hij terug in goede gezondheid en toonde geen tekenen van wroeging. Later bleek Packer zijn vrienden door bijlslagen om het leven te hebben gebracht, hoewel hij claimde dat hij één persoon in zelfverdediging neergeschoten had. Na forensisch onderzoek zijn in 2001 aanwijzingen gevonden dat deze persoon inderdaad neergeschoten zou zijn met het pistool van Packer. Het verhaal kreeg nog een politiek tintje toen de rechter tijdens de veroordeling de woorden gesproken zou hebben:” Alferd Packer, jij bent een mensenetende boef” Er waren in Hinsdale County maar zeven Democraten en jij hebt er vijf van opgegetent” Onverdiend kreeg Packer door dit voorval postuum een cultstatus in Colorado. Uit de officiële verslagen blijkt echter niets van deze uitspraak. Packer tekende op 5 augustus 1874 een bekentenis en werd gedetineerd, maar wist snel weer te ontsnappen. Op 11 maart 1883 werd Packer gevonden in Cheyenne, Wyoming, onder de naam John Schwartze. Op 16 maart tekende hij nogmaals een bekentenis en op 13 april werd hij na een proces ter dood veroordeeld. Deze straf werd in oktober 1885 omgezet in 40 jaar gevangenschap. Op 8 februari 1901 kwam hij voorwaardelijk vrij. Het gerucht gaat dat hij een vegetariër was geworden ergens voor zijn dood.Créer un Blog | Nouveaux blogs | Top Tags | 498 articles | blog Gratuit | Abus?