Canon City - Santa-Fe

 Canon City-Santa-Fe 510km.

Pecos National Historical Park is een National Park in de Staat Van New Mexico. Het is gelegen op ongeveer 17 mijl (27 km) ten oosten van Santa Fe, New Mexico . De site werd oorspronkelijk Pecos National monument op 28 juni 1965. In 1990 werden nieuwe landen aan het park toegevoegd en de officiële benaming werd veranderd in Pecos National Historical Park. Het omvat de Pecos Pueblo, een nationaal historisch monument.
Pecos National Historical Park bestaat uit een aantal niet-aaneengesloten units. De belangrijkste eenheid van het park behoudt de ruïnes van Pecos (Ciquique) Pueblo . De eerste Pecos pueblo was één van de twee dozijn rock-en-modder dorpen gebouwd in de vallei rond het jaar 1100 in de prehistorische Pueblo II Era . Binnen 350 jaar de Pueblo IV Era Pecos dorp was gegroeid tot meer dan 2.000 mensen te huisvesten in de vijf verdiepingen tellende complex. Het apparaat beschermt ook de overblijfselen van de missie Nuestra Señora de los Ángeles de Porciuncula de los Pecos , een Spaanse missie in de buurt van de pueblo gebouwd in het begin van de 17e eeuw. Een 1.25-mijl (2 km) self-leidend route begint bij het nabijgelegen bezoekerscentrum en slingert zich door de ruïnes van Pecos Pueblo en de missie van de kerk.
De Pecos Pueblo (Ciquique) werd uitgeroepen tot een Nationaal Historisch Monument op 9 oktober 1960. In 1960, kreeg het een verklaring van de betekenis van de National Park Service te lezen:
Deze omvangrijke Pueblo gemeenschap aan de rand van de Plains werd bezet voor meer dan 400 jaar. Het was van belang in de geschiedenis van Spaanse afkomst in New Mexico en de Spaanse gebouwd bezette missie op de plaats van ongeveer 2200 jaar voordien.
De site werd verlaten in de 19e eeuw door de laatste Pueblo bewoners.

https://youtu.be/wY2kuw80yX8.

https://youtu.be/k_dFq-lm4DQ.

https://youtu.be/QyNhq_u6MDI.

https://youtu.be/09DXKCjse2g.

New Mexico Museum of Art.

Pécos Pueblo Mision.

Ruïnes Pécos Pueblo Mision.

De kerk zoals er uitzag voor de opstand van de Spanjaarden tegen de Indianen.

Pécos Pueblo Mision.

De stad Santa-Fe stond als volgende op de lijst.

https://youtu.be/AZqP7MRl0Qs.

https://youtu.be/UQvOT9w7uRM.

https://youtu.be/sb18kjm0A0Y.

https://youtu.be/ajjIyUzc2sI.

https://youtu.be/HoL1TPhSGmI.

Markt In Santa-Fe

Straat in Santa-Fe.

La Plaza. Santa-Fe .

Cocktail Margarita Restaurant La Plazza.

Standbeeld aan kathedraal van St. Francis van van Assisi.

Santa Fe is de hoofdstad van de staat New Mexico en hoofdplaats van Santa Fe County. Zoals vaker bij staatshoofdsteden in de Verenigde Staten is het niet de belangrijkste of grootste stad van de staat. Santa Fe heeft 72.056 inwoners (2006).Santa Fe staat vooral bekend om zijn mooie natuur en landschap. Ook is de plaats bekend dankzij de spoorwegmaatschappij Atchison, Topeka and Santa Fe Railway, kortweg de Santa Fe genaamd. De hoofdlijn van deze maatschappij - sinds 1996 onderdeel van de BNSF Railway - loopt overigens door Lamy, een plaats gelegen ten zuiden van de stad Santa Fe: het was namelijk eenvoudiger de lijn door Lamy aan te leggen dan via het door heuvels omringde Santa Fe. Vanuit Lamy is later alsnog een spoorlijn aangelegd naar Santa Fe.

Santa Fe betekent Heilig Geloof in het Spaans. Het werd gesticht in 1607 door Juan Martínez de Montoya. Het werd de hoofdstad van de provincie Santa Fe de Het is een typische Mexicaanse stad, waar je bij sommige mensen nog duidelijk de gelaatstrekken van de Indianen ziet. In 1821 kwam het bij het onafhankelijk geworden Mexico dat het in 1848 af moest staan aan de Verenigde Staten.

De markten zijn erg kleurrijk, hetgeen ook aan de indianen doet denken. Hetzelfde geldt voor de vele winkels: Indiaanse poterie , dreamcatchers, laarzen van bizon leder, en onbetaalbare juwelen.
Op “The Plaza” vonden we restaurant voor het avondmaal met vooraf een cocktail margarita.

Het eerste wat ons opviel waren de vele bronzen beelden in de stad.

Behalve La Plaza, het Historic Centrum en een goed restaurant en enkele typische Mexcicaanse huizen, viel er in Santa -Fe weinig te beleven, en hielden het voor bekeken.

 Créer un Blog | Nouveaux blogs | Top Tags | 498 articles | blog Gratuit | Abus?