Flagstaff- Grand Canyon - Flagstaff.

22 sept Flagstaff- Grand Canyon - Flagstaff 260.km.

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de staat Arizona.
In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De geologische structuur is onderdeel van de Grand Staircase.
Van de leeftijd van de canyon zelf werden in verschillende gepubliceerde onderzoeken zeer verschillende opgaven gedaan. Een onderzoek dat in Nature werd gepubliceerd kwam op 70 miljoen jaar. Een zeer recent onderzoek komt uit op 6 miljoen jaar. In wetenschappelijke kring wordt over deze kwestie veel gediscussieerd.
Ondanks de grote breedte is de overkant van de canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is.
De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept door de verschillende samenstellingen van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon wordt op zijn mooist gewaardeerd vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het wordt daarom vaak aanbevolen om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.
Goed geluimd reden we na het ontbijt in Modern General store  met een vrolijke zon naar de Grand Canyon. Halverwege sloeg het getij om, regenbuien zouden ons niet toelaten mooie foto’s te nemen, een ramp voor dit uitzonderlijk natuurwonder.
Toch namen we de shuttle bus, het was het proberen waard. Het bleef regenen , tot ik plots de warmte van een zonnestraal voelde.
Hetgeen we te zien kregen was spectaculair, een regenboog kleurde over de roestte rotsblokken, en P kon er op los klikken.
De rivier de Colorado is een 2.333 kilometer lange rivier die ontspringt in de gelijknamige staat Colorado in het Rocky Mountain National Park. De Colorado doorstroomt de staten Utah, Arizona, Nevada en Californië in het zuidwesten van de VS.
De oppervlakte van het stroomgebied is 637.140 km² (waarvan er 5.200 km² Mexicaans grondgebied is). In het stroomgebied liggen talloze grote maar ook kleine zijrivieren. De Virgin, de Paria en de Kanab zijn een paar van zulke zijrivieren. De Colorado voert de neerslag van een gebied met een oppervlakte van 629.000 km² af.

Modern General store Flagstaff.

Grand Canyon in de regen.

Foto van Pioniers in the Grand Canyon

Aan de inkom van Grand Canyon.

De regenboog Grand Canyon

Colorado river in het dal

Een eekhoorntje

Hermits rest Grand canyon

Hotel El Tovar Grand Canyon.

Het El Tovar Hotel is een historisch Hotel dat zich bevindt op the South Rim. Het gebouw werd ontworpen door Charles Frederick Wittlesey, Hoofdarchitect van de Atison , Topeka en Santa Fe railway en opende in 1915.

https://youtu.be/hL6NNPB0Tn4

https://youtu.be/lFV2KsczhMA

Overblijfselen van een missie Grand canyon

Station van Grand canyon.

De youtube filmpjes heb ik erbij gevoegd omdat bewegende beelden indrukwekkender zijn dan Foto’s

https://youtu.be/DndP_mOmDUU

https://youtu.be/Bqj2TxnjvfkCréer un Blog | Nouveaux blogs | Top Tags | 498 articles | blog Gratuit | Abus?