Kanab-Blanding.

Kanab-Blanding. 430km.

Na het ontbijt vertrokken we richting Monticello.
Monticello ligt aan U.S. Route 191, die Utah van noord naar zuid doorloopt en de stad verbindt met Moab in het noorden en met Blanding in het zuiden. De stad is het eindpunt van U.S. Route 491, die vanuit Dove Creek Monticello bereikt.

Park in Kanab.

Daarna trokken we een eind door de woestijn.

Een Woestijn haas.

Colorado river Basin

John Wayne speelde de hoofdrol in de film Stagecoach uit 1939 .

Monument Valley  is een gebied in de dat bekendstaat om de unieke rotsformaties die er te vinden zijn. Het is gelegen op het Colorado Plateau nabij Four Corners het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen. Monument Valley maakt deel uit van het Monument Valley Navajo Tribal Park der Navajo-indianen, en is bereikbaar via U.S. Route 163.

De vallei, gelegen op het Colorado Plateau op een hoogte van zo’n 1700 meter boven zeeniveau, bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog.

Het gebied rond Mon en cours ument Valley was eens een laagland. Gedurende miljoenen jaren werd er, door erosie van de toen nog jonge Rocky Mountains, materiaal gedeponeerd waardoor langzaamaan een plateau ontstond dat bijna 5000 meter boven zeeniveau reikte.

Tijdens de laatste 50 miljoen jaar is veel van dit materiaal op zijn beurt weer geërodeerd. De zachtere lagen waren meer aan erosie onderhevig dan de hardere gesteenten, waardoor de nu te bezichtigen formaties overbleven

Monument Valley is wellicht een van de meest gefotografeerde gebieden van Amerika. Het decor van de rode rotsformaties en de omringende woestijn heeft als set dienstgedaan in menige western en documentaire over het Wilde Westen. Enkele films die hier zijn opgenomen zijn de door John Ford geregisseerde film Stagecoach uit 1939 met John Wayne in de hoofdrol, Sergio Leone’s Once Upon A Time In The West en Clint Eastwoods’ The Eiger Sanction. Ford zou nog negen andere films in het gebied maken. Ook Back To The Future III is hier deels opgenomen.

Monument Valley.

https://youtu.be/W3LMD5cgt0g

https://youtu.be/ryqdoe6xLs4

https://youtu.be/y1wrgXY7kgM

https://youtu.be/bwwRdVhVe-c

Colorado River Bluff.

Mexican Head.

Visiter center Bluff.

Fort Historic site Bluff.

In 1880, gingen Mormoonse pioniers op zoek naar een missie om zich op de San Juan rivier te vestigen in een gebied dat bekend stond om een schuilplaats voor wetteloze mannen. De Mormoonse leiders geloofde, dat het een middel zou zijn om de openbare orde te herstellen, het onderhouden van vriendschappelijke betrekkingen met de indianen, en het creëren van een veilige haven voor kolonisten van de staat.

Pioniers woningen Fort Historic Site Bluff.

Woning van een Indiaan. Fort Historic Bluff

https://youtu.be/XvY39lNZrSs

https://youtu.be/iojsRlqGns4

https://youtu.be/Afy8MhYDAqY?

https://youtu.be/Gsxxq8CtYlM

Einde van de dag met een Sunset in BluffCréer un Blog | Nouveaux blogs | Top Tags | 498 articles | blog Gratuit | Abus?