Grand Junction-Durango

Grand Junction - Durango.  270km.

Het landschap en de mooie herfstkleuren waren in deze streek (Colorado) zo schitterend , dat we regelmatig van het opgestelde programma afweken en  tussendoor een stop inlaste  om dan weer verder te trekken.

26 sept Grand Junction – Durango 270km.
1 Uncompahgre river. Uncompagre is een woord uit de taal van de Ute Indianen , het betekent ‘ Rock that makes the river red’.

Riviertje onderweg

Lunch onderweg.

2. Ouray Cascade falls. Lengte :0.6 km. rondtrip. Hoogteverschil 53m.

https://youtu.be/z_R2jLC7kJU

https://youtu.be/YGACU2mzlCQ

Deze trail heeft mijn man  afgelegd

https://youtu.be/ZGOOq_kOz4M

Parking Ouray Cascade falls.

3. Box Cañyon falls

Landschappen onderweg.

De Box Cañyon falls beschouwt men als een wereldwonder, het is het resultaat van het neerstorten van duizenden liters water per minuut . Het is ook een belangrijk vogelgebied .Op de meest spectaculaire geologische plaatsen stort ze zich van 95m hoogte, tussen de smalle wanden, naar beneden.

https://youtu.be/FdBdZngrwsY.

https://youtu.be/OWRxNp199T4

https://youtu.be/nH1G333rPNA

Een landschap onderweg .

4. Bear Creek Valley .

In de buurt van de plaats Bear creek staan niet ver van de weg de restanten van de gebouwen van een steenkolenmijn, de Smith Mine. Op 27 februari 1943 heeft hier diep onder de grond een explosie plaatsgevonden, waarbij maar drie van de 77 mijnwerkers levend van onder de grond vandaan zijn gekomen. De andere 74 vonden de dood door de explosie of overleden aan hun verwondingen. Dit was de ergste kolenmijnramp in de staat Montana en wordt de Smith Mine Disaster genoemd. De mijn is nooit meer heropend en ter herinnering heeft men de gebouwen laten staan. Langs de weg staat een herinneringsbord over deze gebeurtenis.

Verlaten mijn.

Er is hier langs de kant van de weg een platform gebouwd (een soort skywalk in het klein) vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de waterval. We komen langs een prachtige weg over de Red Mountain Pass op 3355 m hoogte en waar verschillende watervallen en bewonderen de indrukwekkende Bear Creek Falls..

https://youtu.be/35bnGixmpkk

https://youtu.be/fE3o8qOYmgQ

https://youtu.be/yVZqFRNEU9Y

5. Gunnison River.

Gunnison River is een 290 km lange rivier in de staat Colorado. De rivier wordt gevormd door de samenvloeiing van East River en Taylor River, in Gunnison County. De rivier stroomt door een van de smalste, diepste en langste kloven ter wereld. Een deel van de kloof ligt in het Black Canyon of the Gunnison National Park. De rivier mondt bij Grand Junction uit in de Colorado River.

Historic Downtown Durango.

https://youtu.be/bmeg1mfPOs8

Hotel Strater Downtown Durango.

6. Silverton. Na het avondmaal hoor ik de fluit van een stoomtrein, P rent naar buiten maar hij is te laat. Een tweede keer is het hem gelukt de massieve ijzeren machines te horen rijden. Prachtig!

Tweemaal per dag worden met deze trein, toeristen van Silverton naar Durango gereden.

https://youtu.be/QpZt24t3IPk

https://youtu.be/umXtJIf5LWo

https://youtu.be/HhokJRBHfSw

Historic Downtown Durango.

We eindigen de dag in Diamond Belle saloon.Créer un Blog | Nouveaux blogs | Top Tags | 498 articles | blog Gratuit | Abus?