Er wacht nog een paraplu in Lucca II

Mijn ecxuses voor de loze belofte.
Donderdag, na het werk en tafelen kreeg de pc geen kans meer, arte zond een schiterend en uitgebreid liveconcert van Sting uit, ik heb de hele avond genoten, gisteren was er de ontknoping in  Koh lanta, debil programma , maar eenmaal aan’t volgen wil ik de uitslag wel kennen, op fb viel er ook  teen en tander te vernemen dat moest bezinken (  Sophie zei: Ze zijn Hades inderdaad komen halen. Ik heb via een nederlandse site die zich enkel bezig houd met het plaatsen van Bassets een gastgezin voor Hades gevonden. Hij zit nu voorlopig samen met nog 4 andere worsten, totdat ze voor hem een definitief gezin hebben gevonden. Het waren heeeel lieve mensen en ik heb al een mail gekregen dat hij het heel goed doet! Zo net voor kerst is hij dus wel erg goed af tussen zijn soortgenoten in een gezin dat wat meer tijd voor hem maakt.) en en en en…Ja seg! Vandaag zag ik zijn kop terug, zijn eeuwig trieste ogen maar tevens heb ik de indruk dat hij het goed maakt. Mijn blaas zit weer dicht bij de ogen.

http://www.bassetherplaatsen.nl/

Het gaat er op lijken dat Bouillabaisse een meteoblog aan ’t worden is, maar rekent niet iedereen een beetje op ideale omstandigheden als men op vakantie vertrekt? Nu mag het voor mij, koud veelkleuren grijs of  zelfs zwaar bewolkt zijn, maar regen NON!Ook nog bij de aankomst in Montecatini, waar het hotel was gelegen, had het regenscherm als enige funtie een lastig obstakel te zijn. Opgetogen, over een dag die zich fatsoenlijk had gedragen , werden de koffers uitgepakt en was er zelfs niets op de kamer aan te merken, integendeel een aanrader.
Centraal, vijf min. stappen naar het station,  gelegen in een zijstraat van de grote winkelstraat,  een zeer chique winkelstraat. Prachtige kerstverlichting ( in vergelijking met hier ) en in de buurt een vonden we een sfeervol restaurant met gustige prijzen: b.v. Pasta met witte truffel aan €15.  

*Uit Wikipedia, de vrije encyclopedieDe stad Montecatini Terme is gelegen in de Italiaanse regio Toscane, in de provincie Pistoia. De plaats ligt in het dal van het riviertje de Nievole. Montecatini Terme is een van de belangrijkste thermaalbadplaatsen van Europa. Het water van de bronnen zou vooral een heilzame werking hebben op de lever en het spijsverteringsstelsel.Het Parco delle Terme verdeelt de stad in een modern en een ouder deel. Van de negen kuurinrichtingen is Tettuccio het bekendst. Dit weelderige gebouw is het symbool geworden van Montecatini Terme. De Terme Leopoldine uit 1926 hebben het uiterlijk van een antieke tempel. In de jaren twintig was de de stad op haar hoogtepunt. Montecatini had op sommige dagen zelfs 60.000 bezoekers. Daarna ging het bergafwaarts. Na een moeilijke tijd lijkt de badplaats aan het begin van de eenentwintigste eeuw langzaam weer uit een dal te kruipen.Vanuit Montecatini Terme loopt een kabelbaan naar het hoger gelegen Montecatini Alto. Dat is het oudste deel van de stad. Het is ontstaan rondom een gelijknamig kasteel.* 

De dag was, meer nog dan we verwacht hadden, absoluut geslaagd. Minder hoop was er voor de volgende dag, en inderdaad, vroeg in de ochtend blonken de straten al van het nat. Gewapend met de plu ging het stationwaarts, even wachten en we waren op weg naar Firenze. Gedurende de 35min sporen bleef het landschap aarde donker, was er niets te zien dan slechts slapende forensen en de voorbij flitsende straatverlichting. De buien vielen met tussenpozen zodat die heerlijke stad die dag amper uit de nachtzone ontwaakte.  

In een vuil halfduister stapte we het station uit op 2 passen van Santa Maria novella, dat we in een optimitsche bui voor later opzij hielden.  

185-santa-maria-novella-firenze.jpg Voor ons lonkte het oog naar een stad van cultuur, kunst en geschiedenis, een geschiedenis van de invloedrijke bankiers de familie De Medici. Rode daken en gevels in okerkleur, maar het opvallendst vond ik de overheersing van carrara marmer .  Kletsnat, vale lucht, depriweer what ever, duomo di Santa Maria del Fiore heeft de kracht om je te overweldigen.185b.jpg183-dome-firenze.jpg181-dome-firenze.jpg182-dome-firenze.jpg184-duomo-jpg.jpg185-duomo-detail-jpg.jpg190-vergulde-poort-duomo-santa-maria-del-fiore-pg.jpg

191-vergulde-poort-pg.jpg

192-vergulde-poort-pg.jpg

Eenmaal binnen vergeet je dat het buiten bakken giet, bijgevolg nutteloos om de trappen te beklimmen  het vergezicht werd  net op dat moment overvloedig gezegend.

192b-jpg.jpg

194-pg.jpg

203e-duomo-plafond.jpg

194b.jpg

Een kil en vochtig Firenze maar met milde temperaturen. Nochthans waren de buitenterrasjes zeldzaam. Grote lege pleinen waar bij zonnige momenten kleurrijke parasols een meute toeristen neerstrijkt. Een gemis dat door de somptueuse musea werd goedgemaakt.

207-palazzo-vechio-jpg.jpg 

Palazzo vecchio

184-fontein-del-fiore-firenze.jpg

201-heracles-baccio-bandenelli-jpg.jpg 

Heracles (Baccio Bandinelli)

 206-loggia-heracles-palazzo-vechio-jpg.jpg 

Logggia dei lanza

202-perseus-met-het-hoofd-van-medusa.jpg

 Perseus met het hoofd van medusa

203b-loggia-dei-lanzi.jpg

207-sabines-kidnapping-giambologna.jpg

sabine’s kidnapping (Giambologna)

Een verse regenbui en dus tijd voor een hap in de nabijheid.

een uur later..

…inside het Vecchio paleis

207c-palazzo-vecchio-inside-jpg.jpg

208f-vecchio-inside-jpg.jpg

208g-vecchio-inside-jpg.jpg

208h-mooi-vecchio-inside-jpg.jpg

…etc. etc.

Het beetje namiddaglicht had plaats gemaakt voor een dik wolkendek waar, zichtbaar , een ferm pak was uitgevallen. De rivier Arno kolkte en kookte. Midden de rivier, op kleine afstand van ponto vecchio spatte het water op tot mist.

106-fiume-firenze-jpg.jpg

107-oever-overkant-fiume-firenze-jpg.jpg

Het juweliersbrugje was bijna in donker gehuld.

101-ponte-veccio.jpg

102-ponte-veccio.jpg

103-ponte-veccio.jpg

104-ponte-veccio.jpg

105-bijna-donker-ponte-veccio.jpg

In wintertijd gaat het snel

Een beetje flaneren in de straten….

208-pitoresk-straatje-jpg.jpg

208b-winkeltjesjpg.jpg

208c-winkelstraat-jpg.jpg

109d-souvenierspg.jpg

… en we komen terecht in de markthallen.

108-markthal-jpg.jpg

109-markthal-jpg.jpg

109b-markthal-jpg.jpg

109c-markthal-jpg.jpg

Het werd duidelijk de tip van de sluier was amper opgelicht. En door tussen al die lekkernijen te lopen begon er iemand te reclameren.

Er bleven  nog 3 dagen over, en met een beetje geluk ook iets drogere omstandigheden.

Nergens kan je lekkerder Italiaans eten dan in Italië. Superbe!

De zon had ons de rug toegedraaid maar de maan dacht er anders over. Net voor we de laatste trein opstapte lukte de plaatjes (met statief) als een mooi souvenier.

109e-verlichte-straatspg.jpg

109f-firenze-by-night-pg.jpg

109h-firenze-by-night-pg.jpgCréer un Blog | Nouveaux blogs | Top Tags | 498 articles | blog Gratuit | Abus?